Static GOLD Üye
| Konu: Erdoğan’la Büyükanıt’ın işbirliği Çarş. Tem. 28, 2010 12:32 pm | |
| CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe’de konuşulanların açıklanmasını isteyerek, “27 Nisan e-muhtırası, AKP’nin tekrar iktidara gelmesi için, mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Sayın Büyükanıt’la Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır bu olayda” dedi. Kılıçdaroğlu, “Kapalı kapılar ardında konuşulanlar devletin arşivine yansımıyorsa orada çıkar işbirliği vardır” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Nisan’daki ‘e-muhtıra’nın Ak Parti’nin tekrar iktidara gelmesi için ortaya konduğunu belirterek, “Bu olayda Sayın Büyükanıt’la Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır” dedi. NTV’nin canlı yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe’de konuşulanların açıklanması gerektiğini tekrarlayarak, şunları söyledi: Çıkar işbirliği var “Bir komutan, e-muhtıra’yı internet sitesine koyuyor ve ‘Bunu ben yazdım’ diyor. Siz gidip o komutanla kanka olup, gizli görüşüyorsunuz. Bu görüşmenin içeriğiyle ilgili hiçbir belge yok. Emekli olduktan sonra zırhlı araç alındı, ödüllendirildi. Zamanaşımı da olmadı. Bu e-muhtıra AKP’nin tekrar iktidara gelmesi için konmuştur oraya, mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Sayın Büyükanıt’la, Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır bu olayda. Çıksınlar söylesinler ‘Biz işbirliği yapmadık’ desinler. Darbenin arkasına sığınacaksınız, mağdur olduk edebiyatı yapacaksınız. E-muhtıra’yı verenleri ödüllendireceksiniz, onlara hiçbir şey söylemeyeceksiniz. Sonra da çıkacaksınız diyeceksiniz ki, ‘27 Nisan gecesi neredeydiniz?’ Ben o ara milletvekiliydim. Siz neredeydiniz? Siz niye suç duyurusunda bulunmadınız, niye savcıları harekete geçirmediniz? İşinize gelince geçiriyorsunuz. İşinize gelince ‘Davanın savcısı benim’ diyorsunuz, olay buraya gelince dut yemiş bülbül gibi oluyorsunuz. Sayın Başbakan konuşmalı. Dolmabahçe’de ne konuştular, konuşmalı. Halkından gizli, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler devletin arşivine yansımıyorsa orada çıkar işbirliği vardır.” | |
|