Bedava Canadian Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bedava Canadian Forum

AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Fabrika değil işkence kampı!

YazarMesaj
ZaLiM
ForumdiziniAdmin
ForumdiziniAdmin
ZaLiM

Fabrika değil işkence kampı! Empty
MesajKonu: Fabrika değil işkence kampı!   Fabrika değil işkence kampı! Icon_minitimePtsi Mayıs 31, 2010 5:07 pm

Fabrika değil işkence kampı! Fabrika-degil-iskence-kampi--671546

İngiliz Daily Mail gazetesi son bir yıl içinde 11 çalışanın intihar etmesiyle adı “İntihar Fabrikası”na çıkan Çin’deki Foxconn şirketi hakkında özel bir inceleme başlattı.

Ölenlerin yakınları ve çalışanlarla yapılan röportajlar fabrika işçileri üzerindeki ağır baskıyı gözler önüne seriyor.
Apple, HP ve Sony gibi şirketler için üretim yapan Foxconn’da çalışmaya başladıktan birkaç ay sonra intihar eden 18 yaşındaki Ma Diangqian’ın ailesi oğullarının işte sürekli olarak aşağılandığını anlattı.
Ma Diangqian’ın Foxconn’da çalışan kız kardeşi Ma Liquin, kardeşinin matkap parçasını kırmasından sonra üretim bölümünden alınarak tuvalet temizleme görevine verildiğini, bu durumun onu çok üzdüğünü söyledi. Ma Liquin “Kardeşim bana hiç onurunun kalmadığını söyledi. Bazen ona tuvaletleri çıplak elle temizlettiriyorlardı” dedi. Foxconn’dan ayrılan Ma Liquin sabah 8:00’de başlayan iş için 7:35’te iş yerine gelmek zorunluluğu olduğunu, yoklamaya geç kalanların diğer işçilerin önünde geç kaldıkları süre kadar kıpırdamadan ayakta durmakla cezalandırıldığını anlattı.
Ma Liquin “Eğer konuşurken yakalanırsanız puan kaybediyorsunuz ve bu da maaşınızı etkiliyor. Sakız çiğnemek, esnemek de puan kaybettiriyor” dedi.
20 yaşındaki bir işçi fabrikanın eğitim kamplarında yaşananları anlattı. Adını vermek istemeyen erkek işçi bu kamplarda böceklerle dolu 45 kişilik odalarda, üç katlı ranzalarda kaldıklarını söyledi. 19 yaşındaki bir işçi de asker gibi 30 dakika ayakta kıpırdamadan durduklarını anlattı.
Talepleri karşılamak için 7 gün 24 saat üretim yapan fabrikada günlük ortalama ücretler ise sadece 4.19 dolar (6.65 TL).
https://bedava.canadian-forum.com

Fabrika değil işkence kampı!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Maharet TV’de değil gözlükte
» Umrumda değil
» ‘Uzayda seks mümkün değil’
» iPhone 4 neden 4 ama 4G değil?
» YouTube'da işler yolunda değil!