[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Güvenlik yazılımları kapsamlı testten geçti.
Avira, ESET, Kaspersky, diğerleri: Hangisi ne kadar koruyor, ne kadar onarıyor, ne kadar kullanışlı?
Anti-virüsler ve veri güvenliği konusunda 15 yıldan daha uzun süredir çalışan AV-Test.org, yeni br araştırmaya imza attı.
AV-Test.org piyasada yaygın olarak kullanılan güvenlik yazılımlarını kapsamlı ve günlük hayatta karşılaşılan sorunlara karşı teste tuttuğunu açıkladı.
Puanlamada en kötü not 0.0, en iyi not ise 6.0 oldu. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu Windows Security Essentials korumada 4.0, onarmada 4.5 ve kullanışlılıkta 5.5 almayı başardı.
Windows Security Blog'da bu sertifikalandırma memnuniyet ile karşılandı. En önemli doğrulamaların VB100 ve AV-Test gibi bağımsız organizasyonlardan geldiğini aktaran ekip; gelecekte de güvenilir ve kullanımı kolay güvenlik sunmaya devam edeceğini açıkladı.
İşte anti-virüslerin notları
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Test takımı Nisan, Mayıs ve Haziran 2010 boyunca yaptıkları testlerde varsayılan ayarları kullandıklarını açıkladı. En yaygın kullanılan sürümün, otomatik güncellemeleri açık olarak kullanıldığı testte bütün koruma katmanlarının testi yapılmış.
Test kategorileri :
Koruma: Statik ve dinamik zararlı yazılım tespiti. 0. Gün saldırıları.
Onarma: Sistemi temizleme ve rootkit zararlılarını kaldırma.
Kullanışlılık: Araçların sebep olduğu sistem yavaşlamalarının ve false-positive yani yanlış alarmların ölçümü.
19 farklı anti-virüs ve güvenlik uygulamasını test eden kurum, bu yıl sadece 4 ürün hariç bütün AV'leri sertifikalandırdı. Trend Micro Internet Security Pro 2010, BullGuard Internet Security 9.0, Norman Security Suite 8.0 ve McAfee Internet Security 2010 sertifikalandırılmadı.
Testte en yüksek notu Kaspersky Internet Security 2010, Symantec Norton Internet Security 2010 ve Panda Internet Security 2010 almayı başardı.