ZaLiM ForumdiziniAdmin
Mesaj Sayısı : 4800 Puan : 11322 Kayıt Tarihi : 22/03/10 Cinsiyet :
| Konu: Blogger'da css ile seçilen metinlerin rengini değiştirmek C.tesi Ağus. 14, 2010 4:46 pm | |
| Doğru duydunuz, paniğe girmeyin. Bloggerda çoğu kişi bunu yapmak istiyordu. Bu Kişilere tabiki de ben de dahilim. Sonunda bugün kendi Kişisel Bloğum olan Blog Doğuhanca için hazırladığım Kişisel Temam ile birlikte bu Özelliği de Temama ekledim. Bu Özellik nedir? Ne işe yarar? Bunları ele alalım hadi. Evet, bu Özellik ile Mousunuzla bir Yazıyı Bloğunuzda seçtiğinizde Arkaplanının kırmızı veya başka renklerde olmasını ayarlayabilirsiniz. Bu Özellik sayesinde Bloğunuz daha üstün ve özel bir Görünüm alır. Işlemler herzaman ki gibi basit. Kodları buluyorsunuz ve altına da benim aşağıda verdiğim Kodları ekliyorsunuz. Bu kadar basit aslında fakat yinede Anlatımını da verdim.
İlk olarak Bloğumuza giriş yapıyoruz. Ardından Yerleşim'e gidiyoruz. Sonra HTML'yi Düzenle ye ve ardından Widget Şablonlarını Genişlet'i seçiyoruz. Ardından #outer-wrapper diye aratıyoruz. Sonra bu outer-wrapper kodlarının bittiği yerde, yani } yazdığı yerden sonra aşağıdaki Kodları ekleyin:
- Kod:
-
::-moz-selection { background:#c00; color:#fff; } ::selection { background:#c00; color:#fff; } Bir de Örneğini vereyim, nasıl gözüktüğüne dair:
| |
|