Bedava Canadian Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bedava Canadian Forum

AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Blogger'da css ile seçilen metinlerin rengini değiştirmek

YazarMesaj
ZaLiM
ForumdiziniAdmin
ForumdiziniAdmin
ZaLiM

Blogger'da css ile seçilen metinlerin rengini değiştirmek Empty
MesajKonu: Blogger'da css ile seçilen metinlerin rengini değiştirmek   Blogger'da css ile seçilen metinlerin rengini değiştirmek Icon_minitimeC.tesi Ağus. 14, 2010 4:46 pm

Doğru duydunuz, paniğe girmeyin. Bloggerda çoğu kişi bunu yapmak istiyordu. Bu Kişilere tabiki de ben de dahilim. Sonunda bugün kendi Kişisel Bloğum olan Blog Doğuhanca için hazırladığım Kişisel Temam ile birlikte bu Özelliği de Temama ekledim. Bu Özellik nedir? Ne işe yarar? Bunları ele alalım hadi. Evet, bu Özellik ile Mousunuzla bir Yazıyı Bloğunuzda seçtiğinizde Arkaplanının kırmızı veya başka renklerde olmasını ayarlayabilirsiniz. Bu Özellik sayesinde Bloğunuz daha üstün ve özel bir Görünüm alır. Işlemler herzaman ki gibi basit. Kodları buluyorsunuz ve altına da benim aşağıda verdiğim Kodları ekliyorsunuz. Bu kadar basit aslında fakat yinede Anlatımını da verdim.

İlk olarak Bloğumuza giriş yapıyoruz. Ardından Yerleşim'e gidiyoruz. Sonra HTML'yi Düzenle ye ve ardından Widget Şablonlarını Genişlet'i seçiyoruz. Ardından #outer-wrapper diye aratıyoruz. Sonra bu outer-wrapper kodlarının bittiği yerde, yani } yazdığı yerden sonra aşağıdaki Kodları ekleyin:

Kod:
::-moz-selection {
    background:#c00;
    color:#fff;
}
::selection {
    background:#c00;
    color:#fff;
}

Bir de Örneğini vereyim, nasıl gözüktüğüne dair:

Blogger'da css ile seçilen metinlerin rengini değiştirmek SecilmisMetin
https://bedava.canadian-forum.com