Rapora göre mobil cihazların kablosuz şarj edilmesini sağlayan üniteler hızla yayılacak.
Bir kaç yıl içerisinde piyasaya çıkacak cep telefonu ya da dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazların büyük bölümünde kablosuz şarj ünitesi de yer alacak. Böylece bir kafede otururken ya da otobüste seyahat sırasında bu cihazlar kendi kendine şarj olacak.
Bugün bazı örnekleri bulunan kablosuz şarj cihazları, ''pazar savaşında'' ön plana çıkmak isteyen firmalar tarafından hızla geliştiriliyor. Böylece, GSM sektörünün ''akıllı telefonlara yönelmesi gibi'' elektronik cihazlarda da kablosuz şarj ünitesi, pek yakında ''olmazsa olmaz'' özellikler arasında yer alacak.
Bu yıl 3 milyon adet büyüklüğe sahip olan, kablosuz şarj olabilen elektronik cihaz pazarı, sadece 3 yıl içerisinde yüzde 70 artarak yıllık 235 milyon adet büyüklüğe ulaşacak.
KABLOSUZ ŞARJ NEDİR?
Kablosuz şarj temel olarak üç farklı şekilde olabiliyor; indüksiyon, radyo dalgası ya da resonans. Bu şarj yöntemlerinde temel; manyetik alan.
Örneğin elektromanyetik indüksiyon yönteminde, şehir şebekesine takılı bir elektrik toplayıcı ki bu kafedeki bir masa bile olabilir. Üzerinde bir çeşit RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) kartı veya enerji transferine uygun entegre bulunan cep telefonu yerleştirildiğinde, enerjiyi bu karta boşaltıyor. Kart da bazı diğer düzenleyici entegreleri kullanarak enerjiyi telefondaki pile iletiyor.