ZaLiM ForumdiziniAdmin
Mesaj Sayısı : 4800 Puan : 11322 Kayıt Tarihi : 22/03/10 Cinsiyet :
| Konu: Arınç'a "Yılın Yoksul Babası" ödülü Paz Haz. 27, 2010 8:11 pm | |
| Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''İsraf yoksulluğun ana sebeplerindendir. Herkes çevresine bir baksın. Çok israf ediyoruz. İsraf eden kendi hakkını değil başkasının hakkını kullanarak israf ediyor'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfınca (YOYAV) ''Yılın Yoksul Babası'' ödülüne layık görüldü. YOYAV Genel Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bülent Arınç, kendisine böyle bir ödül verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok iddialı bir ödül aldığını, buna ne kadar layık olduğunu bilemediğini ifade eden Arınç, vakfın mütevazı imkanlarıyla yoksullara yardım konusunda her gün daha iyi şeyler yapmaya çalıştığını söyledi. Kendisinden daha fazla bu ödüle layık hayırsever insanlar bulunduğunu ifade eden Arınç, ''Türkiye bunların ayakları üzerinde duruyor. Toplum bu yüzden sosyal patlamalara gitmiyor. Toplumda nifak ve fesat bu yüzden gerekli zemini bulamıyor. Çünkü yoksullara yardım etmezseniz insanlar insanın kurdu olur. Eskiden bize öğrettikleri, insanın insanın kurdu olması gerçekleşir'' dedi. Türk insanının yoksulları gözettiğini belirten Arınç, bu dayanışmanın önemine işaret etti. Toplumu ayakta tutan dinamiklerden birisinin yardımseverlik olduğuna dikkati çeken Arınç, bu konuda hadislerden örnekler verdi. Komşuluk ilişkilerinin önemine değinen Arınç, eskiden kerpiç evlerde, komşuluk ilişkilerinin çok yakın olduğu bir toplum hayatında yaşadıklarını söyledi. Arınç, sadaka, nafaka ve yoksulları gözetmenin önemine de değinerek, herkesin yaralarını sarmanın, eksiğini tamamlamanın hem inancın hem de sosyal hayatın gerekliliği olduğunu kaydetti. TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde tasarruf için bir dizi önlem aldırdığını hatırlatan Arınç, bu konuda yapılan tasarrufla ''zarardan önemli ölçüde kar elde edildiğini'' ifade etti. Meclis başkanlığı yaptığı sırada eşi Münevver Arınç'la gıda paketleri dağıtmayı düşündüğünü, Mamak'ın en fakir mahallelerine gittiklerini söyleyen Arınç, gördükleri karşısında çok duygulandığını dile getirdi. | |
|
alper345 Üye
| Konu: Geri: Arınç'a "Yılın Yoksul Babası" ödülü Ptsi Haz. 28, 2010 2:02 pm | |
| | |
|