İntel, son kağıt gazetenin yapılacağı tarihi belirledi.
İntel Türkiye İş Geliştirme Müdürü Burak Aydın, yapılan araştırmaların 2020'de internete bağlı 20 milyar cihazın olacağını ortaya koyduğunu belirterek, ''Teknoloji hayatımızın her alanında çok daha fazla yer alacak'' dedi.
Aydın, bir etkinliğe katılmak için geldiği Adana'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 10 yılda öncelikle bilgisayarların daha geniş kitleler tarafından erişilebilir hale gelerek, yaygınlaştığını söyledi.
Bu süreçte, internetin hızla yaygınlaşması ve daha fazla insan tarafından kullanılması ile sosyal ağların keşfedildiğini belirten Aydın, ''Türkiye bu alanda o kadar öne çıktı ki dünyada facebook kullanımında ilk 3'e girmeyi başardı''diye konuştu.
Aydın, internet gazeteciliğinin basılı gazetelerin önüne geçmeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Artık insanlar haberleri anlık olarak internetten takip ediyor. Bunun yanında insanların blogları, twitter hesapları olmaya başladı. İnsanlar fikirlerini, duygularını internet üzerinde anlık olarak paylaşmaya başladılar. Günümüzde her saniyede 2 blog yazılıyor, 2 milyon elektronik posta atılıyor. Televizyonlar inceldi ve daha da renklendi. Hatta 3. boyutu evlerimize getirdi.
Eğitimde teknoloji destekli, öğrenci merkezli eğitim modelleri uygulanmaya başladı. Artık klasik yöntemlerle ders işlemek tarih olurken, 3 boyutlu animasyonlar ile ezberden uzak ders işleme metotları hayatımıza girmiş durumda.
3G (3. Nesil) teknolojisinin sunulması, netbookların pazara girmesi, akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber kullanım modelleri daha zenginleşmeye başladı.''
''2020'DE, İNTERNETE BAĞLI 20 MİLYAR CİHAZ OLACAK''
Son 10 yılda yaşanan bu hızlı gelişmelerle birlikte 2020 yolculuğunda teknolojinin artan bir ivmeyle gelişmeye devam ederken birçok yeniliği de beraberinde getireceğini vurgulayan Aydın, ''Yapılan araştırmalar 2020'de internete bağlı 20 milyar cihazın olacağını gösteriyor. İnsan nüfusu ile kıyaslandığında bu rakam inanılmaz büyük bir rakam'' dedi.
Aydın, bu cihazların hayatımızın her alanında artık daha fazla yer almaya başlayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Ama bunu yaparken akıllı cihazlar kendi aralarında haberleşerek hayatımızı biz fark etmeden kolaylaştıracak. Örneğin eve yaklaştığımızda aracımızdaki işlemci evdeki otomasyon sistemine yaklaştığımızı haber verecek ve evimiz ısınmaya başlayacak. Veya aracımız birkaç kilometre ötede henüz bizim görmediğimiz bir kazayı, kazayı yapan araçtaki sinyalden anlayıp flaşörleri yakarak ve otomatik olarak yavaşlayarak bizi uyarabilecek.
''BUZDOLABI MARKETE SİPARİŞ VERECEK''
Aydın, evdeki buzdolabının içindeki işlemcinin, marketten ihtiyaç duyulan ürünleri sipariş edeceğini belirterek, ''3 boyutlu televizyonlar yerini her zaman internete bağlı akıllı hologramik televizyonlara bırakabilecek. Dünyadaki son kağıt gazete 2023 yılında yapılacak. Muhtemelen o vakitlerde saydam, katlanabilir, haberlerin anlık alındığı elektronik gazeteleri kullanmaya başlayacağız'' diye konuştu.
Cep telefonlarının yerini çok daha akıllı, yetenekli ve bütünleşik cihazların alacağının öngürüldüğünü ifade eden Aydın, ''Bu cihazlar sayesinde insanlar kendilerini zaman ve mekandan bağımsız olarak internete bağlı, birbirleriyle haberleşen, işlerini devamlı takip edebilen, sağlık bilgilerini hastanelerle paylaşıp anlık kontrol edebilen bir noktada bulacaklar'' dedi.