[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Dünya çapında günde 30 bin tane zararlı kod yazılıyor ve hackerlar bu kod yazılımlarını artık robotlarla yapıyorlar
Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Murat Göçe, dünya çapında günde 30 bin tane zararlı kodun yazıldığını ve hackerların bu kod yazılımlarını artık robotlarla yaptıklarını söyledi.
Göçe, Kaspersky Lab’ın Türkiye’ye gelen yeni ürünleri "Kaspersky Internet Security 2011" ve "Kaspersky Anti-Virus 2011"in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yeni ürünlerinin en yenilikçi ve en son teknolojilerden faydalanarak tüm IT tehditlerine karşı daha hassas bir algılama ve daha hızlı bir yanıt sağladığına dikkati çekti.
Bu ürünlerin bilgisayara virüs bulaşana kadar beklemediğini ifade eden Göçe, her türlü potansiyel tehdidi algılamak ve yıkıcı faaliyetleri engellemek için sistemi sürekli izleyerek gerçek zamanlı, proaktif koruma sağladığını bildirdi.
Göçe, çözümlerinin güvenilmeyen internet kaynaklarını güvenli bir şekilde izole ettiğini ifade ederek, kullanıcıya dijital ortamlarının temiz ve güvenli olduğu, dijital tehditlerin ve istenmeyen sızıntıların yaşanmadığı konusunda tam güvence verdiğini vurguladı.
Bunların kullanıcının işlemlerine bir kısıtlama getirmediğinin altını çizen Göçe, aksine tüm veri ve iletişim türleri için koruma sağlandığını dile getirdi.
Murat Göçe, dünyada, günde 30 bin tane zararlı kodun yazıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Hackerlar artık bunu robotlarla yapıyor. Zararlı kod artış eğrisi çok dramatik şekilde artıyor. 2009 yılında, 1998’den 2008’e kadar gelen tehditlerin toplamı kadar zararlı kod yazıldı. 2010’da ocak ayından nisan ayına kadar 4 milyon yeni zararlı kod tespit edildi. Bunlar artık sadece porno siteleri gibi güvenliği düşük sitelerle değil, devlet kurumlarının, bankaların siteleriyle yayılır duruma geldi. İnternetteki her 48 sitenin 1 tanesinde zararlı kod saldırıları var. Bugün, sanal ortamda 21 milyon bilgisayarı tehdit eden Zeus Botnet gibi zararlılar sebebiyle botnet sahibi hacker sadece 1 milyon kişiye aynı site üzerinden zararlı göndererek açılmasını sağlarsa en büyük sistemlere sahip en güçlü sunucular bile çökebilir, mail serverları çökebilir."
-"300 MİLYON KİŞİ KASPERSKY ÜRÜNÜ KULLANIYOR"-
Göçe, yeni ürünlerinin alışveriş siteleri ve bankacılık gibi maddi tehditlerin önüne geçmek için yapılmış ürünler olduğunu ifade ederek, ürünlerinin kullanıcıya gönderilen bir mailden bankaların logolarının gerçek olup olmadığını bile denetleyebildiğini dile getirdi.
Dünyada 300 milyon kişinin Kaspersky ürünlerini kullandığını belirten Göçe, Pure ürünlerini Türkiye’de dün akşam sitede satmaya başladıklarını ve ilk anda 15 kişinin satın aldığını ifade etti.
Göçe, bir programın davranışının sürekli olarak izlenmesi sayesinde, Kaspersky Lab çözümlerinin bilinen veya yeni her türlü zararlı programı tespit edebildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Zararlı programların sistemde yaptığı istenmeyen değişikliklerin büyük çoğunluğu farenin birkaç kez tıklatılmasıyla etkisiz hale getirilebiliyor. Yeni çözümlerde güvenilirlik derecelendirme hizmetleri de bulunuyor. Bu sayede bilinen bir nesne hakkındaki bilgiler yerel olarak tarama yapılmasına gerek kalmaksızın gerçek zamanlı olarak alınıyor. Bilgi kaynağı Kaspersky Lab’ın veri tabanları olup, bu veri tabanları uzmanlar tarafından sürekli olarak güncelleniyor. Her iki ürün de tipik tehdit bulgularının taranmasına dayalı, yeni ve henüz bilinmeyen tehditlere yönelik gelişmiş proaktif koruma içeriyor. Ayrıca tüm ana modüllerin güncellenebilir olması da önemli, çünkü tamamen yeni olan tehdit türlerinin ortaya çıkması durumunda, çözümü en baştan yeniden kurmaya gerek kalmadan ürünlerin özellikleri güncellenebiliyor.
Kaspersky Internet Security 2011 ve Kaspersky Anti-Virus 2011 ürünlerinde yeni Windows Gadget (akıllı masaüstü araçları) özelliği de bulunuyor. Bu akıllı araçlar, Windows Vista ve Windows 7 içindeki Windows Masaüstü üzerinde bulunan arayüzün bir bileşeni olup, ürünün ana özelliklerine hızlı erişim sağlıyor. Diğer bir yeni özellik de ürün kurulum disketinin, çalıştırılabilir bir işletim sistemini indirmeye gerek kalmaksızın virüslü bir bilgisayarda çok çeşitli tarama veya kurtarma olanakları sunan bir kurtarma diski olarak kullanılabilmesidir.
Kaspersky Internet Security 2011 ve Kaspersky Anti-Virus 2011 ürünlerindeki önemli ve yenilikçi bir başka özellik ise, genelde antivirüs çözümlerinin dağıtımına karşı koymaya çalışan rootkitler gibi karmaşık tehditlerin bulaştığı bir bilgisayara kurulabilir olmaları gösterilebiliyor." Ürünlerinin güvenli Gezinme modu sayesinde her internet bağlantısının tarandığını ve zararlı bağlantılarla kodlar içeren web sitelerine erişimin otomatik olarak bloke edildiğini belirten Göçe, 2010 ürün grubuna ilk kez dahil edilen kum havuzu (Sandbox) teknolojisinin daha da geliştirildiğini vurguladı.