Bedava Canadian Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Bedava Canadian Forum

AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Hortum dehşeti

YazarMesaj
ZaLiM
ForumdiziniAdmin
ForumdiziniAdmin
ZaLiM

Hortum dehşeti Empty
MesajKonu: Hortum dehşeti   Hortum dehşeti Icon_minitimePerş. Haz. 24, 2010 6:24 pm

Saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan hortum 2 bin ağacı devirdi.

Hortum dehşeti 91003

Kütahya–Eskişehir sınırında etkili olan ve saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan hortum ve fırtına orman alanındaki 2 bin ağaca zarar verdi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyitgazi ilçesi Kırka beldesine bağlı Erikli köyü yakınlarında yaşanan hortum, orman alanın bir bölümüne zarar verdi.

Kütahya–Eskişehir sınırında etkili olan ve saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına ve sonrasında oluşan hortum, orman alanındaki bazı ağaçları kökünden sökerken, bazı ağaçları da orta yerinden kırarak metrelerce uzağa fırlattı. Bu arada fırtına öncesi yaşanan şiddetli dolu Seyitgazi'ye kadar olan bölgedeki ekili alanlara zarar verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri, hortumun etkilediği orman alanında yaklaşık 2 bin çam ağacının devrildiğini veya kırıldığını tespit etti. Bölgede incelemeler yapan ve İşletme Müdürü Zeki Öztürk'ten bilgi alan Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, sert kışların olduğu bazı yıllarda ''kar kırığı'' denilen bu tür olayların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Ancak, Haziran ayında böyle bir afetle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu kadar kuvvetli ve yıkıcı hortum bölgemizde görülen bir şey değil. Sahayı görünce gözlerimize inanamadık. Çoğu 90-100 yaşındaki karaçam ağaçlarının yanında 250 yaşındaki devasa çam ağaçlarından da birkaç tanesi devrilmiş. Hasar tespiti yapıyoruz, yaklaşık 1400 metreküp gelen 2 bin ağacımızı kaybettik. Felaketin komşu Kütahya'ya doğru bir koridor şeklinde devam ettiğini gördük. Yıkılan ve kırılan ağaçlarda kabuk böceği üreme tehlikesi olduğundan civar orman köylüleri tarafından hemen kesim ve boşaltma işlemine başlandı.''
https://bedava.canadian-forum.com

Hortum dehşeti
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Okyanus ortasında dalga dehşeti