“Microsoft Visual Studio 2010, .NET Framework 4 ve Silverlight 4, özellikle yeni nesil web uygulamalarını yaratmak isteyen yazılım geliştiricilere çok geniş bir ufuk açıyor. Bizi heyecanlandıran bu yeni teknolojiler, günümüzde çeşitlenerek artış gösteren mobil cihaz zenginliğine ve web’de ortaya çıkan yeni standartlara verdikleri güçlü destek ile yeni nesil uygulamaların yazılmasını daha da hızlandıracak. Bulut Bilişim platformları için yenilikçi servisler geliştirmeyi mümkün kılan günümüz web teknolojilerini yazılım geliştirenlerin emrine veren bu araçların, iş ortaklarımız ve müşterilerimize önemli açılımlar sunacağından eminiz”
Ekosisteme kolaylık
Yeni ürünlerin duyurulmasıyla birlikte Microsoft’un MicroFocus, Quest, Telerik ve DevExpress gibi dünya genelinde iş yapan 50 büyük iş ortağı artık ürün ve hizmetlerini bu yeni teknolojilerle geliştireceklerini açıkladı.
Microsoft Visual Studio 2010’un pazara sunumuyla birlikte yazılım projelerinde bu platformu kullanan geliştiriciler, iş ortaklarının sunduğu yazılım bileşenlerine her zamankinden daha önce erişme imkanına sahip olacak.
En son teknolojiler buluştu
Visual Studio 2010 ve .NET Framework 4, her yazılım geliştirme eforu için, uygulama ekiplerine en gerekli bileşenleri sunuyor. Yazılım geliştirme setinin yeni editörü, Windows Presentation Foundation teknolojisi ile daha esnek ve birden çok monitör kullanımına izin veren zengin özellikleri ile farklı platformlara destek veriyor. Ürünün bu avantajı, örneğin kod geliştiren bir yazılımcının kendi ekranında çalışmasını sağlarken, aynı proje için veritabanı bağlantıları oluşturan diğer bir yazılım geliştiriciye de farklı bir ekranda çalışma imkanı sunuyor.
Microsoft’un yakınlarda duyurduğu ürün sürümlerindeki yeni özellikleri kullanmaya olanak tanıyan Microsoft Visual Studio 2010, yazılım geliştiricilerin daha zengin çözümler ortaya çıkarmasını da kolaylaştırıyor. Bu yeni uygulama geliştirme teknolojileri, Windows 7 ile gelen çoklu-temas (multi touch) ve ribbon arayüzünün olanaklarını kullanmaya izin verecek. Böylece son kullanıcılar için ilgi çekici yazılımların üretilmesinin de önü açılıyor.
Yazılım geliştiriciler bu sürümle birlikte ilk kez Visual Studio’nun entegre uygulama geliştirme (IDE) ortamı içinde Microsoft’un içerik yönetimi ve birlikte çalışma sunucusu SharePoint’in çeşitli işlevlerine erişebiliyor. Yine aynı ortamda Windows Azure Tools araç seti ile Bulut uygulamalarının geliştirilmesi, test edilmesi ve yaygınlaştırılması kolaylaşıyor. Yazılımın, ASP.Net Model-View-Controller modüllerine verdiği destek, web uygulamalarının temel iş mantığı ve görünümlerinin istendiği şekilde geliştirilmesi için yazılım geliştirme ekiplerine büyük bir esneklik sunuyor.
Windows Phone 7 için yazılım geliştirenler ise, Visual Studio ile muhteşem uygulamalar yazma şansına sahip. Silverlight 4 ise uygulamaların web tarayıcı içinde ve dışında çalışması için getirdiği yepyeni çalışma tarzı ile yazılım geliştiricilerin gözdesi olacak.
Yazılım takımları için ideal
Özellikle iş uygulamaların giderek karmaşıklaşan zorlu dünyasında Visual Studio 2010, takım üyelerine birlikte sinerji yaratabilmelerini sağlayan güçlü araçlar sunuyor. Bu araçlardan IntelliTrace, yazılım geliştiricilere ve test yapanlara bir tür “zaman makinesi” sunuyor. Yazılım geliştirme sürecinin geçmişini kaydederek yazılım geliştirme ekibinin daha önce beliren sorunları ileride gidermesini kolaylaştırıyor. Visual Studio’ya yüzlerce yeni özelliğin yanı sıra uygulama yaşam döngüsü (ALM) de eklendi. ALM, 2005 ile 2008 arasında Visual Studio Team System ürünlerini kullanarak geliştirilen uygulamalar için de yazılım geliştiricilere büyük bir avantaj sunuyor.
.NET Framework 4 ise endüstri standartlarına verdiği destek, daha fazla dil kullanma avantajı, sunduğu yüksek performans, .NET Framework 3.5 ile birlikte çalışması ve paralel programlamaya izin veren orta katman uygulamalarının performansında da büyük bir artış sağlıyor.
.NET Framework 4 Client Profile ile, oluşan uygulama boyutlarının %80’den daha fazla küçültülmesi sağlanabiliyor. Böylece yazılım geliştiriciler ve dolayısı ile de kullanıcılar daha hızlı ve verimli yazılımlarla çalışma olanağı bulabiliyor.
Visual Studio duyurusundan bir hafta sonra web ortamında kullanıma açılması beklenen Silverlight 4, web ortamında etkileşimli ve güçlü uygulamalar yaratmak isteyen yazılım geliştiricilere yeni bir dünyanın kapılarını açıyor. Bu sürümle birlikte artık Silverlight 4 uygulamaları web tarayıcı harici ortamlarda daha genişletilmiş özelliklerle çalışabilecek. Kurumsal uygulamalar geliştiren yazılımcılar ise zengin işlevlerin yanı sıra hazır gelen 60 yazılım kontrolü ile etkileşimli ve görsel açıdan zengin uygulamaları hızla oluşturabilecekler.
Tüm platformlara destek
Silverlight yazılım geliştiricileri, şimdi zengin uygulamalarını, Windows, Mac, Novell’in Moonlight projesi ve Linux istemci işletim sistemlerinde çalışan tüm önemli web tarayıcıları için yazabilecek, kullanıcıya zengin bir deneyim ve görsellik yaratacak bu uygulamaları farklı ortamlar için istedikleri gibi optimize edebilecekler. Windows Phone 7, Mobilin gibi mobil platformlarında olduğu gibi ayrıca şu sıralarda Symbian işletim sistemi için geliştirilen Sliverlight sürümü ile de yazılım geliştiriciler hemen her türlü mobil cihaz için arzu ettikleri uygulamaları hayata geçirebilecek.
Ürünler hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki internet bağlantılarını ziyaret edebilirsiniz.
Visual Studio’yu satın almak, indirmek veya bilgi almak için:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.].NET’i indirmek veya hakkında bilgi almak için:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Siverlight 4’ü indirmek veya hakkında bilgi almak için:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]