PEBKAC
PEBKAC (Problem Exists Between Keyboard And Chair) "Problem klavye ile sandalye arasında" şeklinde çevrilebilecek bu kod teknik olarak sorun bulunmadığını, sorunun kullanıcıdan kaynaklandığını belirtir.
Kullanıcı hatasını belirtmek için en sık kullanılan koddur.
PICNIC
PICNIC (Problem in chair – not in computer) "Problem bilgisayarda değil, sandalyede" şeklinde çevirebileceğimiz bu kod da yine sorunun kullanıcıdan kaynaklandığını belirtir.
Kullanıcı hatasını belirtmek için PEBKAC'tan sonra en sık kullanılan koddur.
ID 10 T Error
Sanki teknik bir hata mesajı gibi görünen bu kodda ise ortada yer alan 10'u rakam olarak değil "I" ve "O" harfleri olarak okuduğunuzda ortaya IDIOT kelimesi ortaya çıkıyor.
Bu kelime de bildiğiniz üzere ahmak, budala gibi anlamlara geliyor.
PEBKAC ve PICNIC'ten farklı olarak çok vahim bir kullanıcı hatası söz konusuysa (bilgisayarı fişe takmadan çalıştırmaya çalışmak gibi) destek servisi çalışanları bu durumu ID 10 T hatası olarak kodluyor.
ZEN MAIL
Kullanıcıdan gelen e-postanın içi tamamen boşsa destek servisi elemanları kendi aralarında bunu Zen posta olarak tanımlıyor.
KOD 18
Bu kod numarası da aslında problemin monitörden 18 inç (yaklaşık 45 cm) uzaklıkta olduğunu belirtir.
Kod 18, sorunun kullanıcıdan kaynaklandığı belirtmenin yollarından bir diğeridir.
LAYER 8 ERROR
Her türlü iletişim sistemi OSI adlı bir model üzerine inşa edilmiştir ve bütün destek servisi çalışanları bu modeli bilir.
OSI modeli sadece 7 katmadan (layer'dan) oluşur. Eğer 8. katmanda bir problem olduğu söyleniyorsa bunun neyi (ya da kimi) işaret ettiğini herhalde anlamışsınızdır...
GIGO
GIGO (Garbage in, Garbage Out) "Çöp girer, çöp çıkar" anlamındaki GIGO kodu, kullanıcının hatalı bir veri girdiği ve dolayısıyla hatalı bir sonuç elde ettiği durumlarda kullanılır.