Konu: Milli Marşı Hadise okudu (video) Ptsi Mayıs 24, 2010 1:24 pm
Eurovision şarkı yarışmasında da ülkemizi temsil eden Hadise’nin marşı bir şarkı tonlamasında okumasını otoritelerin bir kısmı beğendi, bir kısmı da beğenmedi.
MİLLİ Takım, 2010 Dünya Kupası biletini kaçırdıktan sonra Fatih Terim’in yerine gelen teknik direktör Guus Hiddink ile yeni bir yapılanmaya yelken açarken bunun ilk hazırlığına da Amerika’da başladı. Ay yıldızlılar, Çek Cumhuriyeti ile New Jersey’de Red Bull Arena’da karşılaşıp sahadan 2-0 galip ayrılırken karşılaşma öncesi Hadise’nin okuduğu Milli Marşımız tartışmalara neden oldu. Eurovision şarkı yarışmasında da ülkemizi temsil eden Hadise’nin marşı bir şarkı tonlamasında okuması müzik otoritelerin hem eleştirisini aldı, hem de yoruma açık bırakıldı.
İzzet ÖZ Doğru okuyanı hiç görmedim İstiklal Marşı zaten hatalı bir parçadır. Bu nedenle Türkiye’nin yüzde 90’ı gibi Hadise de detone olarak okudu. Kelimelerin ayırılışı ve besteleniş biçimi olarak yanlış bir parça bu yüzden hepimiz bu yüzden yanlış okuyoruz.
Cumhur Önal Maçtaki durum çok laubaliceydi Hadise’nin suçu yok. Heyecanla öyle söylemesi doğal. İstiklal Marşı’nı Hadise’ye okutturan adam aklı evvelin biri. Milli Marş, postmodern tarzda söylenmez. Müzik ciddi bir iştir. Ancak milli maçtaki durum çok laubaliceydi.
Hakan AYSEV Ben bile eleştirildim Türkiye’nin bu işi en çok ve bana göre iyi yapan adamı olarak bile eleştirildim. Bu konuda bir değişim yapıp, Türkiye’nin güzel ve sempatik yüzünü de insanların görmesini istemiş olabilirler. Bu yüzden yorum yapmak istemiyorum.
Türk Günü’nde ay yıldız şenliği
A Milli Takım futbolcuları dün New York’ta düzenlenen Türk Günü’ne katıldı. Üstü açık bir otobüs ile etkinliğin düzenlendiği meydana gelen milliler, Türk vatandaşlarının yoğun ilgisi ile karşılaştılar. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve teknik direktör Guus Hiddink’in de katıldığı etkinlik sonrası kısa bir şehir turu yapan milliler, ardından tekne gezisine çıktılar.
Hadise'nin okuduğu milli marşımızı buradan izleyebilirsiniz