Iron Man olmak için ne kadar para harcamalısınız? İşte o kostümün gerçek hayattaki maliyeti...
Iron Man 2'nin gösterime yeni girdiği şu sıralarda, pek çok kişinin acaba gerçekte de böyle bir kostüm yapılabilir mi diye kendine sorduğu soruya, io9 sitesinin yaptığı haber açıklık getiriyor; 100 milyon dolarınız varsa neden olmasın?
Iron Man'in kostümü düşündüğünüz kadar bilim-kurgu öğeleri barındırmıyor aslında. Kostümün birçok parçası geliştirme ve araştırma laboratuvarlarında bulunuyor. İşte biraz Iron Man olmak isterseniz almanız gerekenler:
Tony Stark'ın Iron Man'i kontrol etmesini sağlayan ve sesle de çalışan başlık aslında çalışma aşamasında da olan F-35'lerin başlığıyla çok benzer. Geçen yıl F-35 pilot başlıklarını üreten firma bu başlıkları 54 milyon dolara üreteceğini söylemişti. Elde var 54 milyon dolar.
Stark'ın kalbinin yerine yerleştirdiği ve kostümün de çalışmasını sağlayan nükleer enerji kaynağını da "Çok-İşlevli Radyoizotop Termoelektrik Jeneratör"ün yerine koyabiliriz. Ancak bu jeneratör 4.5 kiloluk plütonyum dioksitle beraber, yumruk büyüklüğünden daha çok yer kaplıyor. NASA'nın belirttiğine göre bu jeneratör de 36 milyon dolar.